Monthly Archives: December 2013

Români cu care ne mândrim: Interviu cu doctorul Emilian Dobrea

 

 

  • Această invenţie este oportunitatea de-a investi în viitor, pentru că aceasta este medicina viitorului.” – Dr. Emilian Dobrea

 

Despre impresionantele succese în domeniul medicinii secolului XXI ale doctorului Emilian Dobrea vom afla mai multe pe parcursul acestui interviu. Să menţionăm numai pentru început că doctorul Dobrea este de peste 20 de ani de zile medic consultant al multor spitale de prestigiu europene şi de pe continentul nord-american, că este specializat în Endocrinologie, Ginecologie, Medicină de Biorezonanţă şi Ambientală, că este colaborator asiduu la diverse institute de cercetare internaţionale, că este invitat de onoare la multe conferinţe din Italia, Germania, Mexic, România ş.a.
Menţionăm că a participat ca expert la multe programe de televiziune, în diverse ţări, unde subiectul medicinii progresive a fost abordat. Este consultant ştiinţific şi inventator a mai multor aparate prin care se cercetează, diagnostichează şi se prescriu tratamente la diverse boli, pe bază non-invazivă, geognostică şi holistică.
L-am rugat pe doctorul Dobrea să ne acorde un interviu pentru a discuta mai amplu o invenţie de factură internaţională, la care este co-creator, şi cu ajutorul căreia s-ar putea cerceta, diagnostica şi trata pe sistem integrativ (holistic), foarte multe probleme de sănătate.
Gabriel T. Gherasim: Stimate domnule doctor Dobrea, ce este “dispozitivul electronic medical utilizat în medicina de biorezonanţă” pe care l-aţi co-brevetat la nivel european în 2006?
Dr. Emilian Dobrea: Practic este un “function generator”, adică un generator de funcţii, cu două canale care fac legătura cu corpul uman, până la şase circuite, care poate să facă un diagnostic complet asupra prezenţei de micro-organisme în organism, în sensul de paraziţi, de viruşi, de micro-plasme şi de nano-bacterii. Aparatul nu este un “function generator” pasiv; este un aparat care este activ, prin “bio-feedback”, stabilit prin legi de electro-fiziologie. Asta înseamnă că există un dialog între corp şi maşină, care face măsurători de bio-rezonanţă, prin fereastra biologică a fiecărui organism în parte. Fiecare organism are o amprentă vibraţională, în care el există.
Aceste unde care variază între 100 Hertz până la 700 de Kilohertz, fac ca micro-organismele să vibreze într-o gamă de frecvenţe care sunt de 1.000 de ori mai joase decât vibraţiile celulelor umane. Deci asta ne permite, în mod non-invaziv, să intrăm în corpul uman, folosind un anumit grafic pentru diagnostic, şi să manevrăm activitatea acestor micro-organisme înspre eliminarea lor din corpul uman. S-au făcut în acest sens cercetări numeroase, înspre codificarea acestor micro-organisme. Dat fiind că multe din aceste micro-organisme servesc ca agenţi patogeni în corpul uman, rezultă că identificarea şi eliminarea acestora din organism duce şi la eliminarea bolilor create de acestea.
Se pot deci trata boli la oameni după diagnosticarea frecvenţională a micro-organismelor, prin nişte algoritmi pe bază de unde pozitive speciale, care produc franje de interferenţă, creând un efect descoperit deja în anii ‘50 la San Diego, numit “electro-porosion”, aplicarea căruia duce la dezintegrarea din organism a micro-organismelor nocive. Această eliminare de micro-organisme nocive se face atât eficient, cât şi fără efecte colaterale negative faţă de pacient, după cum a fost dovedit în numeroase rânduri prin experimente “double-blind”, unde nici persoanele testate, nici persoanele care administrează testul nu cunosc când se fac diagnosticul şi tratamentul prin metodele noastre, şi când se fac sub placebo (grupul de control).
Vorbim aici în special de micro-organismele mai greu de identificat şi tratat din corp, cele mai insidioase şi care merg dincolo de sistemul de secreţii. Vorbim de cele pentru care trebuie în metodele tradiţionale de făcut biopsie pentru a le depista. Prin sistemul nostru non-invaziv, avem imediat posibilitatea de a le descoperi şi diagnostica. Testul se poate face rapid, după care terapiile se pot face şi cu antibiotice ulterior, după ce ştii care este problema. Testele se mai pot face şi pe bază de anti-biogramă electronică. De subliniat că în cazul bacteriilor, a fungilor, există deja produse care să fie eficiente în tratament, însă pentru anumite virusuri, farmacologia prezentă nu poate să ajungă la aceştia şi să-i elimine în mod definitiv. Medicamentele pot să ralenteze multiplicarea acestora, dar nu şi să-i dezintegreze.
Aparatul co-brevetat de mine poate să accelereze cercetările în micro-biologie şi virusologie ca să găsească soluţii contra acestor infecţii. Însă pentru aceasta trebuie de găsit metode de co-interesare a celor în stare de a produce asemenea tratamente cu interesul lor de câştig în minte, pentru că altminterea, din păcate, nu se va investi în găsirea de soluţii la aceste maladii grave.
G.G.: Cum ajută invenţia dv. la însănătoşirea oamenilor?
E.D.: Cu această invenţie putem să ne concentrăm atât la distrugerea micro-organismelor nocive la nivel microscopic, intracelular, cât şi la detoxificarea corpului de metalele grele, care foarte des saturează corpul în detrimentul sănătăţii omului. Deci se poate face şi o depurare a corpului de aceste substanţe care sunt foarte dăunătoare metabolismelor. Altfel, ele continuă să blocheze producerea enzimelor şi se crează inflamaţii cronice. Din momentul în care se face un diagnostic individualizat şi se crează o terapie personalizată, forţa mamei nature, poate să restabilească circuitele bio-cibernetice, în bio-comunicaţia celulară originară a organismului, iar organismul reîncepe a se autoregula în mod armonios; în alte cuvinte, a se face sănătos.
Încercăm să tratăm CAUZA, nu simptomul problemei şi prin asta reuşim să evităm şi condiţia de iatrogenie din pacient, adică a efectului vătămător derivând din cauza influxului de medicamente cu efecte colaterale grave pentru pacient, fie la nivel psihologic, fie la nivel fizic. Iatrogenia poate să aducă şi la o diagnosticare greşită, cum ar fi în cazul bolii lui Lyme (Borrelia burgdorferi), unde este o rată de diagnosticare greşită la laboratoare până la 50%. Este necesar să creăm o conştiinţă sănătoasă despre aceste bio-tehnologii, precum cea prezentă în această invenţie, unde diagnosticarea se poate face mult mai uşor şi precis decât prin metodele până acum convenţionale.
G.G.: Există contraindicaţii de folosinţă a acestei maşini la pacienţi?
E.D.: Nu este recomandată în tratamentul persoanelor gravide, la cei care au “pacemaker” (defibrilator) şi la cei care au anevrisme arteriale, datorită faptului că aceasta este o regulă pentru toate aparatele de electro-fiziologie.
G.G.: Ce v-a motivat să inventaţi acest aparat?
E.D.: Era necesară invenţia acestui aparat pentru că până în prezent, pacientul depindea de laboratoare cu specializări diverse, cum ar fi cele de parazitologie, virusologie, care studiază micoplasme, micro-paraziţi ş.a.m.d., pe când cu acest aparat, diagnosticarea se face în mod rapid, sigur şi numai de la o singură prezenţă.
G.G.: Cine a fost inginerul Tomescu şi de ce aţi decis să conlucraţi cu el la această invenţie?
E.D.: Inginerul Tomescu a fost un mare geniu al aeronauticii româneşti, cotat în Who’s Who în România ca al doilea inventator ca importanţă după Henri Coandă, în aeronautica română. A avut 14 brevete mondiale în aeronautică. A creat Centrul de Comandă şi Control al Traficului Aerian din România. O ultimă invenţie prezentată la Monterey în 2006, înainte de decesul său prematur, a fost apreciată de către specialiştii americani, ca una revoluţionară. Datorită faptului că aveam nevoie de un inginer de excepţie care să transpună în sistemul Microsoft informaţiile descoperite de mine pentru medicina de bio-rezonanţă, l-am contactat pe acest inginer de aeronautică să conlucrăm la invenţie. Îmi trebuia un specialist să creeze un soft şi un hard, care prin bio-feedback, biorezonanţă şi electro-fiziologie, să facă un sistem ca şi navigaţia aeriană.
El a avut ideea genială să pună în aparat, un sistem de tele-medicină, care există în programul nostru, pentru transportul informaţiilor prin satelit. Asta permite să se facă diagnosticarea pacientului de departe, chiar şi în zone unde nu există spitale. Se poate face cu ajutorul unui modem şi cu accesul prin internet sau prin satelit. Datorită faptului că el a avut o bază de cercetare şi de producţie de aparate în România (care se numeşte S.C. Gemini Hardware S.R.L.), ne-a fost destul de uşor să începem cercetarea noastră şi să obţinem în scurt timp, rezultatele care au fost după aceea verificate în spitale. Am obţinut astfel certificatul european de folosire a maşinii pe corp uman.V G.G.: De ce aţi ales România ca punct de brevetare?
E.D.: Pentru că inginerul Tomescu avea baza de cercetare în România, şi pentru că am avut posibilitatea ca în anul 2006, datorită ministrului Sănătăţii, Dr. Nicolăescu, să ni se aprobe testele în spitale, atât din punct de vedere legal, cât şi logistic şi material. Fiind şi eu român şi dorind ca şi inginerul Tomescu să facem brevetul în Ţara Românească, noi am decis să brevetăm invenţia în România şi să îl testăm tot în România. Acum sunt interesat să dăm amploare acestui nou-născut şi doresc să intrăm în contact cu cei interesaţi în domeniul bio-tehnologiei, care este teritoriul medicinei secolului XXI.
G.G.: Care ar trebui să fie aportul presei la amplificarea şi la propagarea acestei invenţii de excepţie până la producţia ei în masă?
E.D.: Datorită faptului că presa are o destul de mare putere de pătrundere în conştiinţa oamenilor, inclusiv a politicienilor şi a investitorilor, ne trebuie atât sprijinul autorităţilor administrative, cât şi a unor investitori serioşi, care să ne ajute să creăm pe teritoriul României o bază solidă, cu o şcoală de bio-rezonanţă puternică, unde mai mulţi medici şi alţi cercetători să poată cunoaşte aceste metode şi să participe la pornirea producţiei în masă a acestei invenţii atât de benefice pentru omenire. În acest an electoral, aduc aminte politicienilor, cu ajutorul presei, că au o şansă de a sprijini unul din proiectele care aduc mândrie şcolii de medicină româneşti, şi investitorilor români, că pot aduce profit atât lor, cât şi naţiunii noastre, prin investirea într-un proiect de mare valoare.
Sugerez şi coordinatorilor de la Microsoft Vista Bucureşti să fie interesaţi la un contact personal cu mine, să le demonstrez posibilităţile acestei tehnologii, pentru co-interesarea fundaţiei domnului Bill Gates, în rezultatele proiectelor de sănătate publică cu care se ocupă, mai ales că acest sistem este din domeniul bio-tehnologiei, cu Microsoft în medicină şi cu posibilităţi de Microsoft în tele-medicină.
G.G.: Cum vă pot contacta politicienii şi investitorii care sunt interesaţi în invenţia dumneavoastră?
E.D.: Poti contacta pe doamna Gela Tomescu, Gemini Hardware: itomescu@yahoo.com pentru subiecte de finanţare şi tehnice, iar pe mine pentru subiecte medicale: dobrea@libero.it.
G.G.: Ce planuri aveţi de viitor?
E.D.: Dorinţa mea este să creăm în România un foarte puternic Institut de Bio-rezonanţă, care să poarte numele Doctorului Inginer Ion Tomescu, unde medici şi terapeuţi români să înveţe metodologia şi să aplice în spitale şi la cabinetele lor, în cazistica pe care o au, fie diagnosticarea, fie tratarea pacienţilor, care să ne lărgească banca de date a rezultatelor avute deja statistic (evidence based medicine). După aceea, doresc să putem exporta această ştiinţă în afara României, menţinând însă baza în România.
Gabriel T. Gherasim: Aţi mai avea vreun mesaj pentru cititorii noştri?
E.D.: Mulţumesc anticipat cititorilor pentru interesul acordat acestui subiect, care are de fapt de-a face şi cu sănătatea noastră, cât şi a copiilor noştri. Această invenţie este oportunitatea de-a investi în viitor, pentru că aceasta este medicina viitorului.
G.G.: Mulţumim şi noi pentru acordarea interviului şi vă dorim mult succes, în toate activităţile! Din brevetul de invenţie nr. 121800, citim: “Domeniul în care se foloseşte invenţia este domeniul medical, paraclinic, în laborator, pentru studii micro-biologice, ambientale, alimentare, clinic (atât în medicina umană, cât şi veterinară), diagnostic şi tratament”.
Dr. Emilian Dobrea a colaborat în ultimii 8 ani cu mare frecvenţă în Clinica şi Fundaţia Ana Aslan din Ciudad de Mexico, condusă de eminenta Dr. Maria Magdalena Ionescu, a participat ca invitat de onoare la numeroase cursuri şi conferinţe, cum ar fi la Catedra de Igienă Ambientală, Politecnico din Milano, la American Biologics, USA & Europe, din Lisabona, la Instituto Politecnico Nacional, Escuela Superior de Medicina, din Ciudad de Mexico, la Societa Italiana di Medicina Funzionale, din Milano, la German Institute for Psycho-Neuro-Immunology, din Berlin, la Centro Europeo Richerche Mediche Applicate, din Milano, la Universita Internazionale della Nuova Medicina, din Milano ş.a.
Interviu realizat de Gabriel Teodor Gherasim, New York

 

Impamantarea : poate cea mai mare descoperire medicala !

de  – viataverdeviu.ro

(Impamantarea) V-ati intrebat vreodata de ce simtim o placere aparte atunci cand ne plimbam in picioarele goale prin iarba udata de roua diminetii ? sau atunci cand ne plimbam desculti pe malul marii ? …ei bine se pare ca raspunsul la aceste intrebari este unul care s-ar putea sa schimbe nu numai felul in care facem aceste lucruri dar mai ales frecventa in care o facem.

Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil ca mai tot timpul porti incaltari cu talpi din cauciuc sau din plastic . Si probabil ca nu-ti trece prin minte ca acest simplu lucru poate fi cel mai mare rau pe care il poti face sanatatii tale.

In 1998 Clint Ober,un fost director executiv la o companie TV, pensionat, statea pe o banca intr-un parc in orasul sau natal. In timp ce se uita la turistii care treceau prin fata lui, si-a dat seama ca toti , inclusiv el purtau incaltaminte cu talpa de cauciuc sau de plastic si s-a gandit daca nu cumva aceasta are cumva un impact asupra sanatatii. Intrebarea a venit in capul sau datorita experientei avute in meseria sa in care obisnuia sa izoleze cablurile, avand in minte notiunea ca toate sistemele electrice din casele si birourile noastre sunt stabilizate si protejate de pamant prin impamantare.

Ober s-a intrebat daca nu cumva acest camp energetic ar putea sa protejeze si sanatatea corpurilor noastre. Ceea ce nu a banuit atunci a fost faptul ca aceasta intrebare a sa va pune in miscare ani si ani de experimente si studii iar acestea vor scoate la iveala rezultate incredibile
Desi folosesc o varietate de cuvinte pentru a o descrie, fiecare scoala moderna de medicina alternativa vorbeste despre “energie. Dar ce este aceasta “energie” fundamentala despre care tot auzim?
Pielea ta, in general, este un conductor foarte bun. Poti conecta orice parte a pielii tale la pamant, dar daca vei compara diferite parti exista una care este deosebit de puternica, si care este chiar in mijlocul talpii piciorului; un punct cunoscut de acupuncturisti ca Rinichi 1 (K1) .

Impamantarea rinichi 1
Este un punct bine-cunoscut pentru faptul ca din punct de vedere conductiv se conecteaza la toate meridianele de acupunctura si in esenta, se conecteaza la fiecare coltisor al corpului tau.
Interesant este ca impamantarea sau mai degraba lipsa acesteia, are mult de a face cu inmultirea bolilor moderne.
Cand esti conectat cu pamantul (fie ca mergi descult sau ai fost conectat electric pe punctul K1 al piciorului), exista un transfer de electroni liberi din pamant in corpul tau. Acesti electroni liberi sunt, probabil, cei mai puternici antioxidanti cunoscuti de om.

In urma experimentelor facute, s-a demonstrat ca acesti antioxidanti sunt responsabili pentru cateva observatii clinice foarte interesante :
 Schimbari benefice ale frecventei cardiace
 Scaderea rezistentei pielii
 Scaderea nivelului de inflamatie
Pentru a intelege mai bine stiinta din spatele a ce se intampla in timpul in care suntem conectati la pamant si de modul in care aceasta are impact asupra raspunsului inflamator, Dr. Oschman ne explica ceea ce se intampla atunci cand va confruntati cu un traumatism.
Dr. Oschman este expert in domeniul medicinei energetice, cu o diploma de licenta in biofizica si un doctorat in biologie de la Universitatea din Pittsburgh.
Ca autor al unui numar mare de carti, el este recunoscut pe scara larga ca o autoritate in biofizica energiei medicale.
“Chiar si la cea mai mica contuzie, daca te ciocnesti de usa, sistemul imunitar raspunde imediat prin trimiterea de celule albe din sange (neutrofile) la locul impactului …
Neutrofilele secreta specii reactive de oxigen (ROS) … numite radicali liberi. Acestea sunt ca Pac-Man, molecule foarte importante care au misiunea de a distruge.
In cazul in care bacteriile au ajuns prin intermediul pielii in corp, acesti radicali liberi vor distruge bacteriile foarte repede. Daca ai celule deteriorate, radicalii liberi le vor distruge, astfel incat sa existe spatiu pentru celulele sanatoase sa se miste pentru repararea tesuturilor.
Acesta este cunoscut ca raspunsul inflamator.

Ceea ce am descoperit si este cu adevarat profund este aceasta: am inteles acum de ce primim acest raspuns inflamator, care are cinci caracteristici: durere, roseata, caldura, pierderea abilitatii de miscare, si umflarea. Toate acestea sunt cele cinci semnalmente distinctive ale inflamatiei si se dovedeste ca nu este nevoie sa se intample asa.

Inflamatia, care in medicina este considerata o parte importanta a procesului de vindecare, este de fapt un artefact cauzat de lipsa de electroni in tesuturile tale.
Ce se intampla este ca neutrofilele livreaza specii reactive de oxigen (SRO) la locul incidentului, dar procedand astfel, unii dintre acesti radicali liberi se pot scurge in tesutul din jur si ii poate cauza tesutului sanatos daune. Asta este de fapt ceea ce creeaza raspunsul inflamator “.
Cercetarea asupra impamantarii a descoperit acum ca, daca tii picioarele goale pe pamant dupa ce te lovesti sau te accidentezi, electronii vor migra in corpul tau si se vor raspandit prin tesuturi.
Orice radical liber care se scurge in tesutul sanatos va fi imediat neutralizat electric. Acest lucru se intampla deoarece electronii sunt negativi, in timp ce radicalii liberi sunt pozitivi, astfel incat acestia sa anuleaza reciproc.
“Deci, intr-adevar ceea ce se intampla cu impamantarea sau conectarea la pamant este ca va protejati organismul de la – cum le numesc eu, pagubele colaterale,” spune Dr. Oschman.
“Aceste distrugeri nu au fost destinate sa aiba loc, dar au loc pentru ca ne-am deconectat de la pamant prin punerea de cauciuc si de material plastic intre picioarele noastre si pamant.

Pentru a putea adapta impamantarea la nevoile omului modern, specialistii au gasit metode de a aduce energia pamantului direct in casele oamenilor. Astfel au aparut cearceafuri electrice cu ajutorul carora oamenii sunt conectati la pamant in timp ce dorm. Presuri pentru calculator pe care poti sta cu picioarele goale in timp ce lucrezi sau papuci care au in talpa un material conector intre punctul K1 si pamant.

David Wolfe, cunoscuta autoritate in domeniul medicinei alternative si un puternic sustinator al impamantarii, a facut un experiment in direct in timpul unei prezentari pe 20 de indivizi din sala, care au fost conectati la energia pamantului printr-un cablu electric care la un capat era infipt in pamant inafara salii de prezentare. Dupa 80 de minute, participantilor li s-a recoltat sange si li s-au facut analize care au fost apoi proiectate in direct si explicate pe loc. Rezultatele au fost pe masura. Puteti urmari acest experiment aici :

Impamantarea, o strategie impotriva imbatranirii

Una din teoriile dominante privind imbatranirea este teoria radicalilor liberi, conform careia  imbatranirea se produce din cauza pagubelor cumulate, cauzate de radicalii liberi.  Cand aveti un traumatism sau o inflamatie cronica, prin respiratie si din alimentele pe care le mancam, printre alte lucruri suntem expusi la radicalii liberi.
In timp ce nu poti sa elimini complet toti radicalii liberi, iti doresti  sa menti un echilibru sanatos de electroni antioxidanti in organismul tau pentru a fi sigur ca distrugerile datorate radicalilor liberi nu va scapa de sub control. Conectarea la pamant poate ajuta la realizarea acestui echilibru delicat.

Exista trei tipuri de sub-modele ale procesului de imbatranire cauzate de radicalii liberi :
1. Deteriorarea/mutatia ADN-ului din cauza radicalilor liberi
2. Teoria mitocondriilor. Mitocondriile in fiecare celula din corpul nostru efectueza metabolismul oxidativ si un produs secundar sunt  radicalii liberi. In cele din urma mitocondriile se uzeaza sau se autodistrug din cauza excesului de radicali liberi
3. Teoria incrucisarii de proteine, ceea ce explica riduri de pe piele. Proteinele se lipesc una de alta, reducand eficienta enzimelor.
“Am impresia , din studiul meu de biofizica si biologie celulara, ca organismul este proiectat cu o tesatura semi-conductoare care conecteaza totul in organism, inclusiv in interiorul fiecarei celule,” spune Dr. Oschman.
“Ma refer la acest sistem ca la o matrice vie. Electronii, cei care intra in partea de jos a piciorului nostru, se pot muta oriunde in corp.
In orice loc unde se formeaza radicali liberi, exista electroni in apropiere, care ii pot neutraliza si astfel se pot  preveni toate aceste procese: leziuni mitocondriale, lipirea proteinelor, si mutatia sau deteriorarea genetica.
Astfel, intreaga structura este in esenta un sistem de aparare antioxidant, care este in fiecare parte a corpului nostru.
Asa ca, daca ati merge descult, veti inmagazina electroni pe corpul ii va stoca, iar acestia vor fi disponibili in orice moment in cazul in care ati putea avea un traumatism, sau in orice punct in cazul in care un radical liber s-ar putea forma ..

Cum impamantarea ne afecteaza sangele

O alta descoperire foarte importanta, si una dintre cele mai recente, este faptul ca impamantarea subtiaza sangele , facandu-l mai putin vascos. Aceasta descoperire poate avea un impact profund asupra bolilor cardiovasculare, care sunt acum numarul unu cauzator de moarte in lume.
Practic, fiecare aspect al bolilor cardiovasculare a fost corelat cu vascozitatea crescuta a sangelui.
Dr. Frank Sinatra a antrenat echipa doctorului Oschman in modul de evaluare a vascozitatii sangelui folosind o metoda numita potentialul zeta. Acesta masoara potentialul celulelelor rosii din sange, prin determinarea vitezei cu care acestea migreaza intr-un camp electric.
Se pare ca atunci cand se produce impamantarea, potentialul zeta creste repede, ceea ce inseamna ca celulele rosii din sange au o incarcatura mai mare pe suprafata lor, care le indeparteaza una de alta. Aceasta actiune face ca sangele sa se subtieze si sa curga mai usor. De asemenea, tensiunea arteriala scade semnificativ..
O alta implicatie evidenta a acestui fapt este ca prin indepartarea reciproca, celulele rosii din sange sunt mai putin inclinate sa ramanem impreuna si sa formeze un cheag. Cheagurile de sange nu trebuie sa fie foarte mari pentru a forma o embolie pulmonare care v-ar ucide instantaneu, astfel incat acesta este un beneficiu semnificativ.
In plus, in cazul in care potentialul zeta este ridicat, lucru ce poate fi facilitat de impamantare, nu se va reduce doar riscul de boli de inima, dar, de asemenea, riscul de dementa multi-infarct, in cazul in care incepe sa se piarda tesutului cerebral din cauza micro-coagularilor din creier.

Cele mai bune suprafete pentru a face impamantarea

In mod evident, cel mai simplu mod este sa se mearga descult. Dar ce putem spune despre locuitorii din mediul urban sau oras, care sunt inconjurati de asfalt si beton? Poti sa te conectezi prin acestea? Si care dintre suprafete naturale sunt cele mai eficiente?
Exista intr-adevar, diferente semnificative intre diverse suprafete.
Locul ideal pentru mersul pe jos in picioarele goale este pe plaja, in apropierea sau in apa, pentru ca apa de mare este un conductor foarte bun. Corpul nostru, de asemenea, contine in cea mai mare parte a sa apa, astfel incat se creeaza o conexiune buna.
Iarba, mai ales daca este acoperita cu roua, pe care te-ai putea plimba daca te trezesti dimineata devreme, este o alta suprafata extrem de potrivita. Potrivit dr. Oschman, betonul este un bun conductor, atata timp cat aceasta nu a fost izolat. Picturile pe beton nu permit electronilor sa treaca prin el foarte bine.
Materiale cum ar fi asfaltul, lemnul, si izolatorile tipice cum ar fi din plastic sau cauciuc, nu vor permite deasemenea electronilor sa treaca si sa va ajute in procesul de impamantare.

Modalitati usoare de a incorpora impamantarea in viata de zi cu zi

Mersul descult in aer liber este una dintre modalitatile cele mai minunate, ieftine si puternice de a ne conecta la pamant si care poate contribui, de asemenea, si accelera refacerea tesuturilor si inlaturarea durerilor musculare in urma exercitiilor extenuante. Deasemenea orice contact direct cu un obiect bun conductor care este in legatura cu pamantul, de la un cablu electric, o teava sau chiar un copac, poate fi o metoda buna de a ne incarca cu electronii negativi.
O alta solutie pe care majoritatea dintre noi o folosim fara sa ne dam seama este dusul. In timp ce facem dus, suntem in contact cu energia pamantului prin apa care curge prin tevile ingropate in pamant, aceasta fiind si una din explicatiile pentru care ne simtim asa de bine la dus si chiar este locul unde avem inspiratie si ne vin tot felul de idei.

Reconectarea la pamant, impamantarea

De-a lungul istoriei umanitatii, civilizatii intregi au onorat pamantul si conexiunea cu acesta. Stilul de viata modern a facut in asa fel incat omul a ajuns sa fie un strain pentru pamantul care ii da viata si il hraneste. Copiii secolul nostru nu se mai joaca in pamant sau in iarba, sunt izolati in apartamente si case de beton.

David Wolfe spune ca atunci cand suntem conectati la pamant suntem practic in contact cu orice fiinta vie conectata la pamant in momentul acela fie ca sunt plante , animale sau alti oameni de la capatul opus al lumii.

Atunci misiunea noastra devine una de a inspira si de a promova reconectarea la energia pamantului ca un mod simplu si natural pentru a face o lume mai sanatoasa si mai buna.

Stai in echilibru, stai conectat, foloseste-te de cea mai puternica forma de antioxidanti anti-inflamatorii din natura. Vindecarea nu trebuie sa provina dintr-o injectie sau un medicament, ea vine direct din pamant, tot ce trebuie sa faci este sa iti dai incaltarile jos!

 

Surse :

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2099/12/31/james-oschman-on-earthing.aspx

http://www.naturalnews.com/031754_grounding_health.html#ixzz1iKFW9fKF

http://www.earthinginstitute.net/index.php/overview