Români cu care ne mândrim: Interviu cu doctorul Emilian Dobrea

 

 

  • Această invenţie este oportunitatea de-a investi în viitor, pentru că aceasta este medicina viitorului.” – Dr. Emilian Dobrea

 

Despre impresionantele succese în domeniul medicinii secolului XXI ale doctorului Emilian Dobrea vom afla mai multe pe parcursul acestui interviu. Să menţionăm numai pentru început că doctorul Dobrea este de peste 20 de ani de zile medic consultant al multor spitale de prestigiu europene şi de pe continentul nord-american, că este specializat în Endocrinologie, Ginecologie, Medicină de Biorezonanţă şi Ambientală, că este colaborator asiduu la diverse institute de cercetare internaţionale, că este invitat de onoare la multe conferinţe din Italia, Germania, Mexic, România ş.a.
Menţionăm că a participat ca expert la multe programe de televiziune, în diverse ţări, unde subiectul medicinii progresive a fost abordat. Este consultant ştiinţific şi inventator a mai multor aparate prin care se cercetează, diagnostichează şi se prescriu tratamente la diverse boli, pe bază non-invazivă, geognostică şi holistică.
L-am rugat pe doctorul Dobrea să ne acorde un interviu pentru a discuta mai amplu o invenţie de factură internaţională, la care este co-creator, şi cu ajutorul căreia s-ar putea cerceta, diagnostica şi trata pe sistem integrativ (holistic), foarte multe probleme de sănătate.
Gabriel T. Gherasim: Stimate domnule doctor Dobrea, ce este “dispozitivul electronic medical utilizat în medicina de biorezonanţă” pe care l-aţi co-brevetat la nivel european în 2006?
Dr. Emilian Dobrea: Practic este un “function generator”, adică un generator de funcţii, cu două canale care fac legătura cu corpul uman, până la şase circuite, care poate să facă un diagnostic complet asupra prezenţei de micro-organisme în organism, în sensul de paraziţi, de viruşi, de micro-plasme şi de nano-bacterii. Aparatul nu este un “function generator” pasiv; este un aparat care este activ, prin “bio-feedback”, stabilit prin legi de electro-fiziologie. Asta înseamnă că există un dialog între corp şi maşină, care face măsurători de bio-rezonanţă, prin fereastra biologică a fiecărui organism în parte. Fiecare organism are o amprentă vibraţională, în care el există.
Aceste unde care variază între 100 Hertz până la 700 de Kilohertz, fac ca micro-organismele să vibreze într-o gamă de frecvenţe care sunt de 1.000 de ori mai joase decât vibraţiile celulelor umane. Deci asta ne permite, în mod non-invaziv, să intrăm în corpul uman, folosind un anumit grafic pentru diagnostic, şi să manevrăm activitatea acestor micro-organisme înspre eliminarea lor din corpul uman. S-au făcut în acest sens cercetări numeroase, înspre codificarea acestor micro-organisme. Dat fiind că multe din aceste micro-organisme servesc ca agenţi patogeni în corpul uman, rezultă că identificarea şi eliminarea acestora din organism duce şi la eliminarea bolilor create de acestea.
Se pot deci trata boli la oameni după diagnosticarea frecvenţională a micro-organismelor, prin nişte algoritmi pe bază de unde pozitive speciale, care produc franje de interferenţă, creând un efect descoperit deja în anii ‘50 la San Diego, numit “electro-porosion”, aplicarea căruia duce la dezintegrarea din organism a micro-organismelor nocive. Această eliminare de micro-organisme nocive se face atât eficient, cât şi fără efecte colaterale negative faţă de pacient, după cum a fost dovedit în numeroase rânduri prin experimente “double-blind”, unde nici persoanele testate, nici persoanele care administrează testul nu cunosc când se fac diagnosticul şi tratamentul prin metodele noastre, şi când se fac sub placebo (grupul de control).
Vorbim aici în special de micro-organismele mai greu de identificat şi tratat din corp, cele mai insidioase şi care merg dincolo de sistemul de secreţii. Vorbim de cele pentru care trebuie în metodele tradiţionale de făcut biopsie pentru a le depista. Prin sistemul nostru non-invaziv, avem imediat posibilitatea de a le descoperi şi diagnostica. Testul se poate face rapid, după care terapiile se pot face şi cu antibiotice ulterior, după ce ştii care este problema. Testele se mai pot face şi pe bază de anti-biogramă electronică. De subliniat că în cazul bacteriilor, a fungilor, există deja produse care să fie eficiente în tratament, însă pentru anumite virusuri, farmacologia prezentă nu poate să ajungă la aceştia şi să-i elimine în mod definitiv. Medicamentele pot să ralenteze multiplicarea acestora, dar nu şi să-i dezintegreze.
Aparatul co-brevetat de mine poate să accelereze cercetările în micro-biologie şi virusologie ca să găsească soluţii contra acestor infecţii. Însă pentru aceasta trebuie de găsit metode de co-interesare a celor în stare de a produce asemenea tratamente cu interesul lor de câştig în minte, pentru că altminterea, din păcate, nu se va investi în găsirea de soluţii la aceste maladii grave.
G.G.: Cum ajută invenţia dv. la însănătoşirea oamenilor?
E.D.: Cu această invenţie putem să ne concentrăm atât la distrugerea micro-organismelor nocive la nivel microscopic, intracelular, cât şi la detoxificarea corpului de metalele grele, care foarte des saturează corpul în detrimentul sănătăţii omului. Deci se poate face şi o depurare a corpului de aceste substanţe care sunt foarte dăunătoare metabolismelor. Altfel, ele continuă să blocheze producerea enzimelor şi se crează inflamaţii cronice. Din momentul în care se face un diagnostic individualizat şi se crează o terapie personalizată, forţa mamei nature, poate să restabilească circuitele bio-cibernetice, în bio-comunicaţia celulară originară a organismului, iar organismul reîncepe a se autoregula în mod armonios; în alte cuvinte, a se face sănătos.
Încercăm să tratăm CAUZA, nu simptomul problemei şi prin asta reuşim să evităm şi condiţia de iatrogenie din pacient, adică a efectului vătămător derivând din cauza influxului de medicamente cu efecte colaterale grave pentru pacient, fie la nivel psihologic, fie la nivel fizic. Iatrogenia poate să aducă şi la o diagnosticare greşită, cum ar fi în cazul bolii lui Lyme (Borrelia burgdorferi), unde este o rată de diagnosticare greşită la laboratoare până la 50%. Este necesar să creăm o conştiinţă sănătoasă despre aceste bio-tehnologii, precum cea prezentă în această invenţie, unde diagnosticarea se poate face mult mai uşor şi precis decât prin metodele până acum convenţionale.
G.G.: Există contraindicaţii de folosinţă a acestei maşini la pacienţi?
E.D.: Nu este recomandată în tratamentul persoanelor gravide, la cei care au “pacemaker” (defibrilator) şi la cei care au anevrisme arteriale, datorită faptului că aceasta este o regulă pentru toate aparatele de electro-fiziologie.
G.G.: Ce v-a motivat să inventaţi acest aparat?
E.D.: Era necesară invenţia acestui aparat pentru că până în prezent, pacientul depindea de laboratoare cu specializări diverse, cum ar fi cele de parazitologie, virusologie, care studiază micoplasme, micro-paraziţi ş.a.m.d., pe când cu acest aparat, diagnosticarea se face în mod rapid, sigur şi numai de la o singură prezenţă.
G.G.: Cine a fost inginerul Tomescu şi de ce aţi decis să conlucraţi cu el la această invenţie?
E.D.: Inginerul Tomescu a fost un mare geniu al aeronauticii româneşti, cotat în Who’s Who în România ca al doilea inventator ca importanţă după Henri Coandă, în aeronautica română. A avut 14 brevete mondiale în aeronautică. A creat Centrul de Comandă şi Control al Traficului Aerian din România. O ultimă invenţie prezentată la Monterey în 2006, înainte de decesul său prematur, a fost apreciată de către specialiştii americani, ca una revoluţionară. Datorită faptului că aveam nevoie de un inginer de excepţie care să transpună în sistemul Microsoft informaţiile descoperite de mine pentru medicina de bio-rezonanţă, l-am contactat pe acest inginer de aeronautică să conlucrăm la invenţie. Îmi trebuia un specialist să creeze un soft şi un hard, care prin bio-feedback, biorezonanţă şi electro-fiziologie, să facă un sistem ca şi navigaţia aeriană.
El a avut ideea genială să pună în aparat, un sistem de tele-medicină, care există în programul nostru, pentru transportul informaţiilor prin satelit. Asta permite să se facă diagnosticarea pacientului de departe, chiar şi în zone unde nu există spitale. Se poate face cu ajutorul unui modem şi cu accesul prin internet sau prin satelit. Datorită faptului că el a avut o bază de cercetare şi de producţie de aparate în România (care se numeşte S.C. Gemini Hardware S.R.L.), ne-a fost destul de uşor să începem cercetarea noastră şi să obţinem în scurt timp, rezultatele care au fost după aceea verificate în spitale. Am obţinut astfel certificatul european de folosire a maşinii pe corp uman.V G.G.: De ce aţi ales România ca punct de brevetare?
E.D.: Pentru că inginerul Tomescu avea baza de cercetare în România, şi pentru că am avut posibilitatea ca în anul 2006, datorită ministrului Sănătăţii, Dr. Nicolăescu, să ni se aprobe testele în spitale, atât din punct de vedere legal, cât şi logistic şi material. Fiind şi eu român şi dorind ca şi inginerul Tomescu să facem brevetul în Ţara Românească, noi am decis să brevetăm invenţia în România şi să îl testăm tot în România. Acum sunt interesat să dăm amploare acestui nou-născut şi doresc să intrăm în contact cu cei interesaţi în domeniul bio-tehnologiei, care este teritoriul medicinei secolului XXI.
G.G.: Care ar trebui să fie aportul presei la amplificarea şi la propagarea acestei invenţii de excepţie până la producţia ei în masă?
E.D.: Datorită faptului că presa are o destul de mare putere de pătrundere în conştiinţa oamenilor, inclusiv a politicienilor şi a investitorilor, ne trebuie atât sprijinul autorităţilor administrative, cât şi a unor investitori serioşi, care să ne ajute să creăm pe teritoriul României o bază solidă, cu o şcoală de bio-rezonanţă puternică, unde mai mulţi medici şi alţi cercetători să poată cunoaşte aceste metode şi să participe la pornirea producţiei în masă a acestei invenţii atât de benefice pentru omenire. În acest an electoral, aduc aminte politicienilor, cu ajutorul presei, că au o şansă de a sprijini unul din proiectele care aduc mândrie şcolii de medicină româneşti, şi investitorilor români, că pot aduce profit atât lor, cât şi naţiunii noastre, prin investirea într-un proiect de mare valoare.
Sugerez şi coordinatorilor de la Microsoft Vista Bucureşti să fie interesaţi la un contact personal cu mine, să le demonstrez posibilităţile acestei tehnologii, pentru co-interesarea fundaţiei domnului Bill Gates, în rezultatele proiectelor de sănătate publică cu care se ocupă, mai ales că acest sistem este din domeniul bio-tehnologiei, cu Microsoft în medicină şi cu posibilităţi de Microsoft în tele-medicină.
G.G.: Cum vă pot contacta politicienii şi investitorii care sunt interesaţi în invenţia dumneavoastră?
E.D.: Poti contacta pe doamna Gela Tomescu, Gemini Hardware: itomescu@yahoo.com pentru subiecte de finanţare şi tehnice, iar pe mine pentru subiecte medicale: dobrea@libero.it.
G.G.: Ce planuri aveţi de viitor?
E.D.: Dorinţa mea este să creăm în România un foarte puternic Institut de Bio-rezonanţă, care să poarte numele Doctorului Inginer Ion Tomescu, unde medici şi terapeuţi români să înveţe metodologia şi să aplice în spitale şi la cabinetele lor, în cazistica pe care o au, fie diagnosticarea, fie tratarea pacienţilor, care să ne lărgească banca de date a rezultatelor avute deja statistic (evidence based medicine). După aceea, doresc să putem exporta această ştiinţă în afara României, menţinând însă baza în România.
Gabriel T. Gherasim: Aţi mai avea vreun mesaj pentru cititorii noştri?
E.D.: Mulţumesc anticipat cititorilor pentru interesul acordat acestui subiect, care are de fapt de-a face şi cu sănătatea noastră, cât şi a copiilor noştri. Această invenţie este oportunitatea de-a investi în viitor, pentru că aceasta este medicina viitorului.
G.G.: Mulţumim şi noi pentru acordarea interviului şi vă dorim mult succes, în toate activităţile! Din brevetul de invenţie nr. 121800, citim: “Domeniul în care se foloseşte invenţia este domeniul medical, paraclinic, în laborator, pentru studii micro-biologice, ambientale, alimentare, clinic (atât în medicina umană, cât şi veterinară), diagnostic şi tratament”.
Dr. Emilian Dobrea a colaborat în ultimii 8 ani cu mare frecvenţă în Clinica şi Fundaţia Ana Aslan din Ciudad de Mexico, condusă de eminenta Dr. Maria Magdalena Ionescu, a participat ca invitat de onoare la numeroase cursuri şi conferinţe, cum ar fi la Catedra de Igienă Ambientală, Politecnico din Milano, la American Biologics, USA & Europe, din Lisabona, la Instituto Politecnico Nacional, Escuela Superior de Medicina, din Ciudad de Mexico, la Societa Italiana di Medicina Funzionale, din Milano, la German Institute for Psycho-Neuro-Immunology, din Berlin, la Centro Europeo Richerche Mediche Applicate, din Milano, la Universita Internazionale della Nuova Medicina, din Milano ş.a.
Interviu realizat de Gabriel Teodor Gherasim, New York

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *